АКРЕДИТАЦІЙНА ЕКСПЕРТИЗА

У лютому 2023 року у КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТІ) вперше здійснювалася зовнішня експертиза освітньої діяльності за освітньо-професійними програмами підготовки фахового молодшого бакалавра. Особливістю цьогорічної акредитації є те, що вона здійснюється за новим Положенням, яке базується на європейському підході до акредитації як однієї з процедур забезпечення якості. Сучасна акредитація є процесом прозорим, доброчесним, партнерським і направленим не лише на формальну сертифікацію, а на реальну допомогу в забезпеченні якості акредитованої освітньої програми.

Відповідно до наказу Державної служби якості освіти за №01-10/18 від 23.01.2023р. "Про проведення акредитаційної експертизи" у період з 06.02 по 08.02 в рамках здійснення акредитації ОПП «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» зі спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» в коледжі працювала експертна комісія. За результатами експертизи було надіслано позитивний Звіт експертної груп, аналіз якого було проведено на нараді викладачів 20 лютого 2023 р.

Зокрема було розглянуто надані рекомендації та зауваження, намічено шляхи їх усунення. Загалом відповідно до Звіту акредитаційної експертизи ОПП «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» експертами надано рекомендації Акредитаційній комісії Державної службі якості освіти України акредитувати освітньо-професійну програму