ВІДКРИТЕ ОНЛАЙН ЗАНЯТТЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ГОСТЬОВОЇ ЛЕКЦІЇ

У рамках проведення тижня циклової комісії комп’ютерних і математичних дисциплін у  ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ»16 лютого 2023 року викладачем  вищої категорії, викладачем- методистом Іриною Дубовик разом з викладачем Сумського медичного фахового коледжу Наталією Тутовою (викладач вищої категорії)для здобувачів освіти за спеціальностями «Підприємство, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа та страхування» було дистанційно проведено відкрите заняття з математики з елементами гостьової лекціїза темою  «Конус та його елементи».

Мета заняття:

навчальна: доповнити і систематизувати знання про конус та отримати навички застосування теоретичних знань при розв’язуванні задач практичного змісту;

методична: показати можливості застосування інтернет-ресурсів для подання інформації, її опрацювання та оцінювання.

На онлайн-занятті були застосовані платформи: CleverMaths, Classtime, TestPad, Mentimeter, Liveworksheets, GoogleExcel. GoogleMeet; навчальний портал КІПфК Сум ДуMoodle.

Зручний інтерфейс  CleverMaths дозволяв викладачам швидко будувати 3Dфігури, форматувати і працювати з будь яким документом на ПК. Classtime, TestPad  - платформи, які дозволяють створювати класи, різноманітні тести. Знахідкою платформи TestPad є можливість створювати електронні сертифікати, які відображають результати тестування. Платформа  Liveworksheets дозволяє викладачам створювати власні «живі» зошити, які подобаються здобувачам освіти, оскільки є оригінальними:

  • весь матеріал можливо зберігати в яскраво оформленому вигляді;
  • результати зберігаються в зошиті;
  • студенти можуть у будь – якій час не лише виконувати завдання, а й контролювати свою навчальну діяльність.

Застосування розширення Google Meet створення окремих кімнат дало можливість прослідкувати вміння здобувачів освіти вирішувати питання в команді, прислухатися один до одного і знаходити спільне рішення. Отримання досвіду командної роботи, яку отримали студенти, дуже важливе для професійної діяльності сучасного фахівця.

Під час обговорення колегами двох навчальних закладів відзначеносприятливу психологічну обстановку та професійне використання викладачами пані Іриною та пані Наталією методичних прийомів для досягнення поставленої мети.

Методист навчального закладу ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледжСумДу» Наталія Володимирівна звернула увагу на вправне поєднання сучасних технологій і програмних засобів, про комунікабельність та активність  здобувачів освіти  під час роботи з двома викладачами. Досвід та креативний підхід до справи педагогів вчергове доводить, що будь-яке заняття можна провести ефективно та на  високому рівні, і дистанційне навчання цьому не перешкода.

Чи потрібно проводити відкриті заняття? Однозначно так! Це один із факторів, що  стимулюють і надихають розвиватися!