8 лютого 2023 р. державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» був проведений практичний семінар «Педагогічні технології в роботі куратора (класного керівника) групи в умовах військового стану» в онлайн-режимі за участю заступників директорів з виховної роботи та кураторів груп.
До розгляду пропонувалися такі питання:
• педагогічна майстерність куратора групи в організації виховної роботи;
психологічні засади та розв’язання конфліктів під час освітнього процесу;
• превентивні заходи щодо профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі (тютюнопаління, алкоголізм, наркоманія);
• студентське самоврядування як засіб соціалізації молоді;
• формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості студентської молоді.
Від нашого коледжу участь взяли заступник директора з НВР, Ольга МЕЛЬНИК, голова методичного об'єднання класних керівників, Ірина БАДЬОР та класні керівники: Галина ХОМЕНКО, Ольга ВЄТРОВА, Олександр ЛАТІН.
Доповідачем на семінарі виступила Галина ХОМЕНКО, класний керівник 721 групи, яка презентувала власний досвід організації роботи в студентській групі в період воєнного стану. Під час доповіді вона поділилася своїми методами організації психологічної підтримки студентів під час війни, розповіла про проведені заходи виховного спрямування, охарактеризувала свою роботу, як класного керівника під час повномасштабної війни.
Організаційний комітет відмітив результативну та об'ємну роботу нашого навчального закладу, який знаходиться в області, що межує з країною агресором.
Ірина ЛЕПЕХА, завідувач кабінету соціально-гуманітарної освіти Науково-методичного центру ВФПО запропонувала продовжити співпрацю з питань організації виховної роботи.