ВИПУСКНА ПЕДАГОГІЧНА ПРАКТИКА - ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

Випускна педагогічна практика є завершальним етапом у системі професійної підготовки майстрів виробничого навчання в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі Сум ДУ. Вона передбачає комплексний моніторинг рівня сформованості професійно‐педагогічної компетентності випускників, дозволяє окреслити перспективи їх подальшого працевлаштування.
Враховуючи особливості організації навчально-виховного процесу в умовах воєнного стану, настановча конференція з випускної педагогічної практики для студентів 3 курсу спеціальності "Професійна освіта" цьогоріч проходила в офлайн та онлайн режимах.
Викладачі циклової комісії психолого‐педагогічних дисциплін та керівники практики адаптували зміст програми і завдання педагогічної практики до умов дистанційного проведення, відпрацювали форми спілкування в процесі проходження практики, напрямки взаємодії з базами практик та співпраці з роботодавцями.
На навчальному порталі коледжу були розміщені інформаційні матеріали щодо змісту практики, відеоматеріали для аналізу уроків виробничого навчання і виховних заходів, методичні рекомендації щодо оформлення документації, критерії оцінювання результатів роботи.
Базами випускної педагогічної практики стали професійно-технічні заклади, співпраця з якими перевірена якістю підготовки фахівців протягом багатьох років : ДПТНЗ "Конотопське ВПУ," "Конотопський ПАЛ", "Сумське ВПУ будівництва та дизайну", "Роменське ВПУ", "Сосницький ПАЛ".
Тісна співпраця з роботодавцями сприяє забезпеченню особистісно‐орієнтованого підходу до організації педагогічної практики, системності та креативності в реалізації її завдань.
Упродовж проходження практики здобувачі освіти матимуть можливість ознайомитися з особливостями організації діяльності закладів системи ПТО, адаптуватися до ритму педагогічної діяльності, оцінити свої професійні вміння відносно вимог та рекомендацій роботодавців.
Такий підхід сприяє формуванню позитивного ставлення до обраного фаху та ствердженню конкурентоспроможності молодих спеціалістів на ринку освітніх послуг.