ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ВСП

«Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ»

схвалили звіт директора та окреслили перспективи розвитку на 2023 рік

 

18 січня 2023 року в читальній залі ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ» відбулись Збори трудового колективу, на яких заслухали звіт директора Дмитра КОСЕНКА про діяльність коледжу у 2022 році та основні завдання колективу на 2023 рік, а також звіт голови профспілки коледжу – Григорія Малащука.

З доповіддю про діяльність колективу в цей непростий рік – в умовах повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, виступив очільник коледжу Дмитро КОСЕНКО.

У своїй доповіді, директором було проаналізовано роботу за 2022 рік, детально охарактеризовано усі ланки роботи коледжу та його структур, розставлено пріоритети щодо реалізації стратегії розвитку закладу освіти.

Особливу увагу директор коледжу акцентував на питаннях забезпечення безпеки всіх учасників освітнього процесу, зазначивши, що в коледжі в умовах воєнного стану вдало функціонує змішаний формат навчання, а всі зусилля колективу спрямовані саме на забезпечення якості освітніх послуг для студентів.

Дмитро Сергійович зупинився на аналізі профорієнтаційної роботи, результатах вступної кампанії, заходах щодо збереження контингенту студентів, виконання обсягів державного замовлення.

У 2022 р. Коледжу вперше за всю свою історію, довелося проводити вступну кампанію в умовах воєнного стану. Навіть за таких умов вступну кампанію можна вважати успішною, адже всього було зараховано 315 здобувачів освіти, а загальний контингент студентів вперше за багато років сягнув відмітку 708 осіб, з них – 607 осіб за державним замовленням та 101 особа за контрактною формою навчання. Коледж залишається закладом фахової передвищої освіти, в якому навчаються здобувачі освіти з 15 областей України, навіть не зважаючи на війну вдалося розширити географії вступників.

Викладацький склад у 2022 р. становив 57 штатні особи та 2 викладачі сумісники. З них: 3 кандидати наук (2 – у 2021 р.); 2 особи навчаються в аспірантурі; 5 осіб – викладачі-методисти. Викладачів вищої категорії – 32, першої – 17, другої та спеціалісти – 8.

Директор коледжу наголосив на взаємодії з роботодавцями, на зустрічах з якими обговорюються питання перегляду та рецензування освітньо-професійних програм підготовки фахових молодших бакалаврів, внесення пропозицій щодо оптимізації робочих навчальних планів, проходження виробничої практики студентами тощо. Так, 2022 рік можна вважати роком співробітництва, адже протягом року коледжем було заключено понад 40 договорів по співпраці та співробітництву з ВНЗ, ІТ-компаніями, СТО, провідними промисловими та агропідприємствами району та області, ДПТНЗ тощо.

Також директор зробив детальний аналіз досягнень колективу в освітній, науковій, методичній та виховній роботі. Педагогічні працівники коледжу є учасниками міжнародних та всеукраїнських конференцій, майстер-класів, семінарів та тренінгів.

Дмитро Косенко зауважив, що у 2022 р. саме на базі коледжу було проведено міський патріотичний табір «Незламні UКраїнці». До речі,  у 2022 р. колектив закладу було нагороджено Грамотою голови Конотопської районної державної адміністрації за значний внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, всебічну допомогу ЗСУ, вагомі трудові досягнення та Подякою від командування військової частини А1376 за вагому допомогу військовослужбовцям 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Директор значну увагу у своїй доповіді приділив досягненням студентів, які здобули перемоги в олімпіадах, спортивних змаганнях обласного та Міжнародного рівнів та гідно представляють коледж на всеукраїнських і міжнародних конференціях. Зокрема, 1– стипендіат Голови Сумської обласної державної адміністрації; понад 100 здобувачів освіти стали переможцями Всеукраїнських інтернет-олімпіад освітньої платформи «На урок»; перемогу в онлайн – турніру «Рушійні сили соціально-економічного зростання України в сучасних умовах» секція «Основні правила кібербезпеки при роботі в Інтернеті».

Протягом року спостерігалася постійна співпраця адміністрації коледжу зі студентським активом, відчутно пожвавилася робота студентського самоврядування. Студенти та викладачі активно долучались до благодійних акцій з метою всебічної підтримки та допомоги Збройним силам України.

Продовжується розвиватися партнерські відносини з Міжнародними організаціями. В рамках співпраці з польським закладом освіти Aкademia CDE, громадською організацією «Інноваційні технології в освіті» студенти спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» є учасниками Програми комплексного поглибленого навчання «Praktyka Polska, та перебували на під час практики на підприємстві FLEXTRONICS International Poland Sp., м. Тчев, Польща.

З кожною новою групою зростала популярність курсів з підготовки водіїв транспортних засобів категорії «А», «В», «С», які успішно функціонують у коледжі. За звітний період підготовлено 117 водіїв різних категорій ( 2021 р. – 62).

Не менш успішними у 2022 році були підготовчі курси. Так, у 2022 році кількість слухачів на базі 9 класів збільшилась на 30 %.

Як у попередні роки, у 2022 р. в коледжі забезпечено своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати, відпускних, оздоровчих та інших обов’язкових платежів.

Не зважаючи на всі фінансові труднощі, вдалося продовжити виконання плану заходів, щодо оновлення матеріально-технічної бази коледжу. У 2022 році в коледжі було відкрито осучаснену лабораторію «Експлуатація машин і обладнань», яка оснащена всім необхідним устаткуванням згідно з типовим переліком, відкрито «Слюсарну майстерню», здійснено поточний ремонт та оновлення меблів у 8 навчальних кабінетах.

Для забезпечення технічної можливості дистанційного навчання, навіть під час відключень електропостачання, коледжем було придбано віртуальний хостинг в Українській компанії на сервері в Нідерландах на який виконали перенесення сайту коледжу https://kipt.sumdu.edu.ua/.

Для успішної діяльності курсів підготовки водіїв транспортних засобів коледж отримав довіреність на право розпоряджатися та використовувати легковий автомобіль Daewoo Lanos та мотоцикл Мінськ-125.

У 2022 році виконано на 90% облаштування санвузла у приміщенні майстерні коледжу з обладнанням для маломобільних груп населення, та вже встановлено кнопку виклику на вході до навчального корпусу.

Придбано: технологічне обладнання, для оновлення навчальної «Монтажно-демонтажної майстерні»; технологічне обладнання, для оновлення «Електрозварювальної майстерні»; технологічне обладнання, для оновлення лабораторії «Випробування будівельних матеріалів»; обладнання для пожежної сигналізації; комп’ютерне обладнання для покращення роботи комп’ютерної техніки; обладнання для дистанційної роботи; обладнання для збільшення кількість точок бездротового доступу до мережі Інтернет.

   Очільник коледжу висловив переконання, що саме цілеспрямовані та консолідовані зусилля всього колективу дають необхідний результат, спрямований на розвиток закладу освіти. «Те що коледж перебуваючи в повній окупації, зміг продовжити освітній процес, є ключовим моментом для подальшого успішного існування навчального закладу в цілому» – зазначив Дмитро Косенко.

У обговоренні звіту взяли участь працівники та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова профспілки. Звіт обговорено та позитивно схвалено членами Зборів трудового колективу.

       Також про діяльність профспілкового комітету коледжу за 2022 рік перед колективом прозвітував Григорій Малащук, голова профспілкового комітету коледжу. Зупинився на важливих аспектах діяльності комітету, а саме: через воєнний стан певна кількість співробітників та студентів потребували фінансової допомоги через перенесені хвороби. Профспілковий комітет активно долучився до облаштування захисного укриття в коледжі. Попри непросте фінансове становище, протягом 2022 року жоден захід в коледжі не проходив без фінансової підтримки профспілки. Побажав колективу вірити в нашу перемогу та усіма зусиллями наближати її.