РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЄКТУ "ЗАВЖДИ ПОРУЧ"

29 грудня 2022 р. практичним психологом КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМДУ (КІПТУ) КАЛІНКІНОЮ С.І. було продовжено реалізацію проекту «Завжди поруч», який спрямований на підвищення рівня обізнаності педагогів щодо надання психологічної підтримки здобувачам освіти в умовах воєнного стану.

У рамках проєкту проводяться щотижневі зустрічі практичного психолога з працівниками коледжу з метою підвищення їх ментального здоров’я та формування навичок кризової взаємодії з дітьми в умовах травматичних ситуацій. По закінченню тижня практичним психологом проводиться супервізія, де працівники мають змогу поділитися досвідом, розглянути кейси з практики роботи протягом тижня.

Запровадження проєкту сприяє оволодінню працівниками техніками та прийомами психоемоційної стабілізації та застосовуванню їх на практиці; наданню своєчасної підтримки дітям у психотравматичних ситуаціях; усвідомленню працівниками власних ресурсів та їх використання для психоемоційної стабілізації в ситуації стресу.