3 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою.
Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. 3 грудня, є днем нагадування людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.
Вже стало доброю традицією КІПТівської студентської родини 3 грудня проводити в колі друзів, вихованок КУСОР Конотопського дитячого будинку- інтернат.
Кожен Українець та Українка мріє про мирне небо, теплі родинні зустрічі за святковим столом. Незабаром новорічні свята і ми всі як діти віримо в казку та диво.
Тому волонтери, студенти спеціальності Соціальна робота Алина Коновал, Аня Рубан та Ліза Яцун під керівництвом соціального педагога Олени Лобурцової провели для дівчат майстер-клас по виготовленню новорічної прикраси "СНІЖИНОК" організували чаювання разом з вихованками закладу та в теплій, дружній атмосфері спілкувалася, ділилися своїми бажаннями та талантами.
Вихованці КУСОР Конотопського дитячого будинку-інтернат показали нашим дівчатам виставку з власноруч виготовлених робіт у склад якої увійшли вишукані вишиті бісером та хрестиком полотна, поробки з фамірану та інші лоти.
Емоційно забарвлена зустріч надихнула волонтерок на нові ідеї та більш цікаві заходи для наших друзів.
Також цей день є особливим, тому що вперше співпрацювали зі студентами Сумського державного університету спеціальності "Філологія" групи ПР-01 Внучковою Вікторією, Веремієнко Анастасією, Богаком Артемом та Солонаром Іллею. У рамках проєкту з дисципліни "Демократія" ми спільними зусиллями організували та провели цей день, де відкрилися нові можливості для подальшої взаємодії та втілення ідей.
Щиро дякуємо адміністрації та працівникам КУСОР Конотопського дитячого будинку-інтернат за співпрацю, а профспілці коледжу за солодкі смаколики до чаювання.