Четвер, 01 грудня 2022 13:03

СНІД СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику. Він був заснований в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, і вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року.
Студенти коледжу, спеціальності Соціальна робота, стали активними учасниками інформаційної бесіди із соціальним педагогом Оленою Лобурцовою на тему:"СНІД СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО".
Основною метою бесіди було підвищення рівня обізнаності студентської молоді про ВІЛ -інфекцію/СНІД та продемонструвати міжнародну солідарність перед загрозою пандемії, адже саме майбутні фахівці соціальної сфери повинні орієнтуватися в проблемах суспільства та вміти допомогти.
Учасники заходу змогли детально познайомитися із поняттям, шляхами передачі та методами запобігання зараження ВІЛ/СНІДом та згубним впливом на організм людини.
Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, за допомогою якої кожен студент продемонстрував свою небайдужість до проблеми суспільства.
Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром, який належить до асоціації «Візуальний СНІД». Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».
Кожен повинен усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну родину. Тож, бережіть себе і своїх близьких!
СТАНЬ ЧАСТИНОЮ КІПТівської СТУДЕНТСЬКОЇ РОДИНИ ТА ЗБУДУЙ СВОЄ МАЙБУТНЄ ВИВАЖЕНО