Субота, 29 жовтня 2022 04:49

ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ КОЛЕДЖУ

В КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТІ) відбулося засідання педагогічної ради коледжу.
Першим питанням порядку денного: "Адаптація груп нового набору, аналіз результатів опитування першокурсників". Як зазначила практичний психолог коледжу Світлана КАЛИНКІНА, одним із найважливіших факторів адаптації студентів в умовах війни є організація освітнього середовища.
90% опитаних студентів вважають, що навчатися потрібно для свого майбутнього та майбутнього країни. За результатами проведення дослідження серед студентів нового набору, маємо такі результати:
 - 97.4% студентів не шкодують, що стали студентами коледжу;
 - у 94.7% студентів склалися доброзичливі стосунки з одногрупниками;
 - 96.5% - задоволені якістю освітнього процесу.
Рішенням педагогічної ради ухвалено продовжити працювати над створенням безпекового освітнього середовища, продовжити мотивацію здобувачів освіти до навчання, а також рекомендовано викладачам проведення психологічних хвилинок роботи зі студентами.
Другим, але позначеністю однозначно першим питанням було: "Діяльність коледжу в умовах воєнного стану для наближення Перемоги". У своїй доповіді заступниця директора Ольга МЕЛЬНИК, наголосила, що з перших днів повномасштабної війни спільнота коледжу долучилася до різноманітних волонтерських ініціатив, які допомагають наблизити перемогу України. Перший тиждень усі оговтувалися від шоку. У місті почали організовувати блок-пости, і заклад, за прикладом Сумського державного університету, активно долучився до їх оснащення. Було привезено обігрівачі, дроти, подовжувачі, теплі шкарпетки, устілки, рукавиці, паливо та скомплектовано портативні аптечки. Нагальною потребою стало забезпечення захисників гарячим харчуванням, а тому, маючи свою їдальню, було вирішено, за погодженням із міською владою, уже в березні систематично готувати обіди для хлопців на блок-постах.
Колектив надав матеріально-технічну допомогу військовим формуванням ЗСУ: закуплено бензопили, інструменти, бензокоси; подаровано квадрокоптер, прикордонному загону; випускники коледжу на зібрані кошти придбали й передали тепловізор військовослужбовцям.
У майстернях навчального закладу працівниками коледжу було здійснено ремонтні роботи військової техніки, зокрема трофейної, яка після відновлювальних робіт продовжила боронити нашу землю від російських загарбників.
Триває збір коштів, оголошений студентським самоврядуванням коледжу, на придбання та підготовку спеціального авто для підрозділу Збройних сил України. Підготувати автомобіль в майстернях коледжу готові студенти старших курсів спеціальності “Автомобільний транспорт”, майбутні техніки-механіки.
Рішенням педагогічної ради ухвалені подальші заходи, щодо підтримки наших захисників у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.
Наступним питанням порядку денного: "Співпраця з роботодавцями та затвердження освітньо-професійних програм". Як зазначила у своїй доповіді заступниця директора з навчальної роботи Ольга КРАВЧЕНКО, вимогою часу для закладів фахової передвищої освіти є співробітництво закладу освіти із зацікавленими підприємствами й організаціями шляхом об’єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових і корпоративних ресурсів партнерів. Єдиним шляхом підвищення якості освіти та зменшення розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівця є безпосередньо тісна співпраця закладу освіти та роботодавця, який є тією складовою освітнього процесу, що забезпечує і зміст освіти, і робочі місця для випускників.
Ольга КРАВЧЕНКО, ознайомила членів педагогічної ради з Постановою Кабінету Міністрів України “Деякі питання акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти в умовах воєнного стану” від 21.03.2022 № 338, та внесеними до неї змін, які дають можливість до припинення/скасування воєнного стану в Україні отримувати умовну (відкладену) акредитацію освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти безоплатно та без проведення акредитаційної експертизи.
Педагогічна рада коледжу ухвалила рішення про наміри, у визначені графіком терміни, пройти процедуру на загальних підставах акредитації освітньо-професійної програми "Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів" відповідно до Положення про акредитацію освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти.
Атмосфера роботи педагогічної ради була робочою та дружньою. Кожен мав змогу висловити свої ідеї та побажання, обговорити їх з колегами – а найкращі пропозиції були озвучені та взяті до уваги.
Працюємо далі! Все буде Україна!