ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ІІІ КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ" ОПП "ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТ АВТОМОБІЛІВ І ДВИГУНІВ"

13 жовтня 2022 р. студенти 931 групи спеціальності "АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ" ОПП "ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТ АВТОМОБІЛІВ І ДВИГУНІВ" прослухали лекцію за навчальною темою: "Колеса і шини легкових і вантажних автомобілів особливості будови й експлуатації" з дисципліни "Автомобілі", яку провів директор компанії "Укравтозапчастина", випускник коледжу - Микола Іванович Сілюченко.

"Керованість автомобіля, його гальмівний шлях — все це значною мірою залежить саме від стану шин. При здійсненні автомобільних перевезень чималу увагу слід приділяти безпеці руху. Автомобільні шини як елементи конструкції автомобіля, що безпосередньо контактують із дорожнім покриттям, мають значний вплив на стійкість, керованість і гальмівні якості автомобіля. Вони забезпечують як безпеку життя і здоров'я учасників руху, так і збереження вантажу, що перевозиться. Марно забувати й паливно-економічні характеристики автомобіля, які залежить від опору шини. Характеристики автомобільних шин впливають і на рівень шуму автомобіля. Усі ці важливі чинники, пов'язані з експлуатацією шин, і будуть розглянуті на сьогоднішньому занятті" - зазначив Микола Іванович.

Студенти з цікавістю ознайомились із матеріалом лекції. По закінченню заняття, Микола Іванович запросив студентів відвідати своє підприємство й ознайомитись з практичними роботами при монтажі та балансуванні коліс в зборі, але це буде попереду на технологічній практиці.
Щиро дякуємо Микола Івановичу за змістовну лекцію, будемо раді бачити Вас з цікавим матеріалом