Понеділок, 10 жовтня 2022 05:15

"НАВЧАЄМОСЯ, РОЗВИВАЄМОСЯ ТА УДОСКОНАЛЮЄМОСЯ"

7 жовтня педагогічний колектив Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сум ДУ пройшов он-лайн тренінг на тему: "Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства".
Під час тренінгу учасники сформували навички виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від різних видів насильства, з особливою увагою до жінок і дівчат, які постраждали від ґендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час війни; а також отримаєте інформацію щодо розширення їх доступу до соціально-психологічних послуг.
Актуальність даної теми підтверджується великою кількістю бажаючих пройти навчання та реаліями сьогодення, адже саме з військовою агресією збільшилася кількість насильства та необхідність проводити зі студентством просвітницьку роботу з даної теми, аби допомогти убезпечити їх від домашньої агресії та цькування.
Саме досконало обізнаний педагог зможе провести кваліфіковану роботу зі студентами для уникнення подібних випадків насильства.
Тренеркою виступила - Тетяна Децюк, кандидатка педагогічних наук, доцентка Національного університету "Чернігівська політехніка", тренерка Національної тренерської мережі ГО "Ла Страда-Україна", а модератором зустрічі виступила соціальний педагог коледжу Олена Лобурцова.