Середа, 21 вересня 2022 06:21

"ВЧИМОСЯ ПРОТИДІЯТИ БУЛІНГУ"

В період з 16 по 20 вересня по всій країні на законодавчому рівні пройшов Всесвітній тиждень протидії булінгу.
Враховуючи реалії сьогодення, дуже гостро стоїть проблема взаємин в молодіжному середовищі, що не відповідає сталим нормам.
Жорстокість, не сприйняття однолітків та бажання бути в усьому кращим породжує процес булінгу.
Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.
Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.
В рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу для студентів спеціальності Соціальна робота, 821 та 831 групи соціальним педагогом коледжу було проведено тренінгове заняття на тему:"БУЛІНГ - СОЦІАЛЬНА ПРОБЛЕМА ЛЮДСТВА ".
Здобувачі освіти ознайомилися із поняттями, причинами булінгу та шляхами його уникнення, також отримали практичні навички по вирішенню ситуацій, де мали змогу допомогти "віртуальному клієнту" не стати жертвою булінгу, адже саме соціальні працівники будуть працювати та надавати допомогу суспільству.