П'ятниця, 09 вересня 2022 12:26

"ЗАПОБІГАННЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ В ПЕРІОД ВІЙНИ"

В період повномаштабного вторгнення безліч Українців виїхали за межі рідної землі в пошуках мирного неба та можливості зберегти життя.
07 вересня 2022 р. для студентів 721 групи спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" пройшов онлайн-тренінг "Запобігання торгівлі людьми в період війни", тренеркою виступила - Тетяна Децюк, кандидатка педагогічних наук, доцентка Національного університету "Чернігівська політехніка". Модератором зустрічі виступила соціальний педагог коледжу Олена Лобурцова.
Під час тренінгу студентство сформувало уявлення про суть торгівлі людьми як комплексної проблеми, шляхи потрапляння українських громадян до ситуації торгівлі людьми у період війни, а також ознайомилися із правилами безпечної поведінки для себе та своїх близьких.
"Незалежно від соціального статусу, віку, статі, будь-хто може попасти в тенета рабства. Відбувається це саме тому, що наше населення не є поінформованим. Зазвичай, думають, що торгівля людьми – це є торгівля немовлятами та органами, а також сексуальна експлуатація. Але насправді це набагато ширше поняття. І завдяки тренінгу ви в цьому переконаєтеся», – наголосила Тетяна Децюк.
По завершенню тренінгу студенти висловили подяку за змістовний виклад інформації. Майже 80 % учасників зізналися про наявні стереотипи «сама винна», «торгівля людьми – це лише трудова та сексуальна експлуатація», «жертвами можуть стати лише неосвідчені та бідні люди» тощо.