«ВІДНОВЛЕННЯ ЧЕРЕЗ СОЦІАЛЬНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО» У ВСП КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМДУ

ГО «Джуніор Ачівмент Україна» розпочинає впровадження навчальної програми «Відновлення через соціальне підприємництво» для закладів освіти. Це практичний курс з соціального підприємництва для студентів 17-24 років, що передбачає створення власного бізнес-проєкту, який вирішуватиме нагальні соціальні, культурні або екологічні проблеми під наставництвом викладача та ментора-підприємця.
01-02 лютого 2024 року в м. Київ відбувся тренінг для викладачів. Протягом двох днів учасники мали низку корисних лекцій та воркшопів від практикуючих фахівців: ознайомилися з роллю соціального підприємництва у відбудові України, дізнались про успішні приклади місцевих соціальних компаній.
Участь студентів в проєкті дасть можливість отримати практичний досвід підприємницької діяльності через запуск справжнього соціального підприємства під керівництвом координаторів з бізнес-спільноти, взяти участь у національному конкурсі бізнес-проєктів, представити свою компанію на європейському рівні, а також отримати сертифікат підприємницьких компетентностей міжнародного зразка (ESP).
Програма курсу була розроблена фахівцями Junior Achievement Worldwide та адаптована ГО «Джуніор Ачівмент Україна» до вимог українського законодавства.