ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

В рамках тижня циклової комісії будівельних, електротехнічних та зварювальних дисциплін для здобувачів освіти КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМДУ (КІПТУ), гр. 421, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Професійна освіта. Зварювання», було проведено гостьову лекцію на тему «Обладнання для ручного газокисневого роздільного різання» з навчальної дисципліни «Газополум’яна обробка металів».
Лектор – Дещенко Олександр Миколайович, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри технологічної і професійної освіти ГЛУХІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ імені Олександра Довженка.
В ході лекції Олександр Миколайович торкнувся більше ніж столітньої історії газокисневого роздільного різання, розповів студентам про типи сучасних різаків для ручного газокисневого роздільного різання, які виготовляються в Україні. Також лектор ознайомив здобувачів освіти з призначенням, конструкцією різаків для будівництва та інших галузей промисловості. «Останнім часом ручне газокисневе роздільне різання замінюють механізованим та автоматизованим машинним різанням» - зазначив Олександр Миколайович.
Проведення відкритих гостьових лекцій сприяє налагодженню співробітництва між закладами освіти та комунікації науковців, студентів і викладачів.
Наявність в аудиторії лектора-науковця пожвавлює лекцію, як традиційну форму навчання, вчить здобувачів порівнювати, оцінювати, аналізувати і дивитися на одне і те ж явище, але з різних сторін, сприймати різні точки зору як такі, що взаємодоповнюють одна одну. Високий професіоналізм, педагогічна майстерність та компетентність Олександра Миколайовича дозволила доступно розкрити основні види обладнання для ручного газокисневого роздільного різання.
Колектив циклової комісії будівельних, електротехнічних та зварювальних дисциплін висловлює щиру подяку Олександру Миколайовичу Дещенко за цікаву, змістовну та корисну лекцію.