СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ "ПРОФІЛАКТИКА ПРОФЕСІЙНОГО ВИГОРАННЯ СПЕЦІАЛІСТІВ ДОПОМАГАЮЧИХ ПРОФЕСІЙ: ЯК СВІТИТИ, ЩОБ ЗІГРІВАТИ, АЛЕ НЕ ПЕРЕГОРАТИ"

У рамках творчого звіту циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін у коледжі для студентів спеціальності 015 "Професійна освіта" та 231 "Соціальна робота" було організовано та проведено тренінгову соціально-психологічну онлайн-зустріч з використанням елементів прикладних арт-терапевтичних та арт-коучингових методик в рамках освітнього проекту з профілактики емоційного вигорання фахівців допомагаючих професій: "АРТ-ТЕРАПІЯ: МОЖЛИВОСТІ САМОДОПОМОГИ НА КОЖЕН ДЕНЬ".
Тема заняття "ПРОФІЛАКТИКА ПРОФЕСІЙНОГО ВИГОРАННЯ СПЕЦІАЛІСТІВ ДОПОМАГАЮЧИХ ПРОФЕСІЙ: ЯК СВІТИТИ, ЩОБ ЗІГРІВАТИ, АЛЕ НЕ ПЕРЕГОРАТИ"
Захід провела Курант Оксана Євгенівна - сертифікований тренер соціально-психологічних програм в методі арт-терапія, психолог, арт-коуч.
На занятті ми говорили про те, що свідомість людини та творчість мають тенденцію до відкриття зцілювальних ресурсів психіки.
Але, на жаль і до якісного розуміння себе і до творчості, дуже часто не вистачає ні сил ні часу...
Тому, арт-терапія- це той напрям, який допомогає людині пригадати природні частинки себе ж, творчість спрямовує до контакту із природним та найціннішим всередині себе, наділяючи нас ресурсними станами. І даючи в результаті продуктивність і самій людині й тим, з ким йде взаємодія.
Позитивна, жвава та доброзичлива атмосфера тренінгу сприяла самопізнанню, саморозкриттю, усвідомленню свої ідентичності та розвитку творчих здібностей і комунікативних навичок!
Щиро вдячні Оксані Євгенівні за співпрацю, а також всім учасникам заходу за плідну роботу!