ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ "ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ"

Сучасний ринок праці диктує свої умови: якість підготовки фахівців повинна відповідати не тільки вимогам освітніх стандартів, а й потребам суспільства та замовленню роботодавців.
Тісна співпраця Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сум ДУ з закладами професійно-технічної освіти міста, сприяє реалізації компетентнісного підходу в системі підготовки фахівців спеціальності 015 "Професійна освіта".
 З метою забезпечення педагогічного супроводу та реалізації програми випускної педагогічної практики в умовах дистанційного навчання, методист ДПТНЗ "Конотопське ВПУ " ТЕТЯНА ОЛЕКСАНДРІВНА НАГУЛО дала відповіді на робочі запитання, які виникли в процесі розробки звіту з педагогічної практики.
Майстер виробничого навчання ДПТНЗ "Конотопське ВПУ" ШАТРЮК ВІКТОР МИКОЛАЙОВИЧ провів ГОСТЬОВУ ЛЕКЦІЮ "Модернізація системи професійно-технічної освіти: впровадження інноваційних технологій та діджиталізація професійного навчання".
У період воєнного стану постає проблема необхідності забезпечення практичної підготовки та організації виробничого навчання в онлайн режимі.
Під час гостьової лекції, майбутні майстри виробничого навчання отримали рекомендації щодо адаптації практичного навчання з певної робітничої професії до дистанційного формату.
Для ефективного дистанційного навчання в професійній освіті розробляються посібники, організовуються тренінги та курси, створюються діджитал інструменти-стимулятори і мобільні додатки. Успішно діє онлайн-платформа "Професійна освіта онлайн", яка допомагає переглядати курси, майстер-класи та лекції з конкретних професій.
Викладачі циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін коледжу висловлюють вдячність педагогічному колективу Конотопського ВПУ за створення необхідних умов практичної підготовки в навчальних майстернях, ствердження професійної спрямованості та навчально--методичної готовності до педагогічної діяльності випускників коледжу.
Результативна співпраця закладів системи ПТО та фахової передвищої освіти, дає можливість зробити висновок, що забезпечувати реформування та модернізацію професійно- технічної освіти відповідно до сучасних потреб ринку праці, зможуть лише такі майстри виробничого навчання, які здатні до інноваційного пошуку способів отримання та передачі професійної інформації, досягли необхідного рівня розвитку власної інформаційної компетентності.