ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ МАЙБУТНІХ БУДІВЕЛЬНИКІВ ТА МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

В рамках Тижня циклової комісії будівельних, електротехнічних та зварювальних дисциплін для здобувачів освіти КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМДУ (КІПТУ) спеціальностей 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та 015.31 «Професійна освіта. Будівництво та зварювання» було проведено гостьову лекцію на тему «Реформа містобудування України. Від ДАБІ до ДІАМ» з навчальної дисципліни «Будівельні конструкції».
Лектор – Перунок Олександр Миколайович, головний інспектор будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного контролю Управління ДІАМ у Волинській області.
В ході лекції Олександр Миколайович розповів студентам, що реформа містобудування базується на трьох принципах: цифровізації, жорсткому контролі за незаконними забудовами та підвищенні відповідальності.
"Цифровізація означає впровадження електронної системи для будівельної галузі. Диджиталізація сприятиме істотному зменшенню корупції в цій сфері, адже прибирається людський фактор. Все є просто і прозоро. У Єдину електронну систему у сфері будівництва можна увійти через сервіс Дія. Наразі забезпечена взаємодія між усіма реєстрами та форматологічний контроль документів" - зазначив Олександр Миколайович.
Позитивним аспектом заняття стала постійна взаємодія лектора зі студентами як рівноправними партнерами, суб’єктами спільної навчально-пізнавальної діяльності. Постановкою проблемних питань, залученням студентів до діалогу, використанням доречної та вмотивованої кількості засобів активізації уваги лектор стимулював активність студентів, розвиток їх критичного, творчого мислення. Ця гостьова лекція мала серйозне наукове підґрунтя, високу інформаційну цінність та професійну спрямованість.
Колектив циклової комісії висловлює щиру подяку Олександру Миколайовичу Перунку за цікаву, змістовну та корисну інформацію