НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ "КОНОТОПСЬКІ ЧИТАННЯ"

Вже у тринадцяте у Конотопському міському краєзнавчому музеї ім. О. М. Лазаревського відбулася щорічна науково-практична конференція "Конотопські читання", яка об’єднала дослідників-краєзнавців з багатьох куточків України.
У ній вкотре взяв участь викладач історії нашого коледжу, кандидат історичних наук, Хоменко Віталій. Свій виступ він присвятив постаті нашого земляка – краєзнавця, демографа, публіциста Василя Різниченка, який, у своїх розвідках, зокрема, торкався питання російського більшовицького терору на Конотопщині у добу Української революції 1917-1921 рр..
Саме через призму минулого можна аналізувати сьогодення, відтак, самі собою виникають аналогії щодо методів ведення війни сучасними російськими агресорами. Історичні джерела демонструють нам, що Росія нічого нового не несе на наші землі, окрім терору, насилля та грабунків. Все те, що ми спостерігаємо сьогодні, вже було сто років тому. У 1917-1919 рр. відбулося дві загарбницькі війни більшовицької Росії проти Української держави. А отже, вивчення подій українського минулого має врятувати нас від помилок у майбутньому.