П'ятниця, 08 грудня 2023 06:25

ОБЛАСНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ'ЄДНАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН І ПРАВОВИХ ЗНАНЬ

7 грудня 2023 року відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання викладачів соціальних дисциплін і правових знань закладів фахової передвищої освіти Сумської області. Тема засідання: «Викладання суспільних дисциплін в умовах воєнного стану, формування рис та якостей українця-переможця».
У його роботі взяли участь і викладачі КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМДУ (КІПТ) Віталій ХОМЕНКО, Віктор БАДЬОР та Олександр ТРЕГУБ.
Про сучасні концепції викладання суспільних дисциплін в умовах війни розповів викладач-методист Лебединського фахового медичного коледжу імені професора М. І. Ситенка, Михайло Кобзар.
Особливостями використання інноваційних та інтерактивних технологій навчання з учасниками зібрання поділився викладач Машинобудівного фахового коледжу СумДУ, Роман Сахнов.
Заступник директора з виховної роботи Машинобудівного фахового коледжу СумДУ, Світлана Щербак, презентувала своє бачення національно-патріотичного виховання студентської молоді в умовах російсько-української війни.
Завершив засідання тренінг, який стосувався важливого питання інформаційної гігієни. Його провела кандидат педагогічних наук, доцент Сумського національного аграрного університету, Юлія Руденко.
На думку учасників онлайн-засідання доповіді та тренінг були інформативними, цікавими та актуальними. Адже ситуація війни вимагає нових підходів до викладання суспільно-гуманітарних дисциплін та національно-патріотичного виховання молоді.