Четвер, 20 квітня 2023 05:43

УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ МЕТОДИЧНОМУ ОБ'ЄДНАННІ

18 квітня 2023 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчальної (навчально-методичної) роботи ЗФПО Сумської області в онлайн форматі.
Обговорили актуальні питання: - інституційний аудит у закладах фахової передвищої освіти (що варто знати, як підготуватися); - особливості підготовки до проведення акредитації освітньо-професійних програм.
 На засідання було запрошено Світлану ШУЛЬЧЕВСЬКУ, начальника відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Управління Державної служби якості освіти у Сумській області, яка ознайомила учасників методоб’єднання з нормативними документами, що регламентують проведення інституційного аудиту у ЗФПО, проаналізувала результати перших акредитацій освітньо-професійних програм, експертами в яких були представники ДСЯО Сумської області.
КОНОТОПСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТ) представляла Ольга КРАВЧЕНКО, заступник директора з навчальної роботи, яка поділилася досвідом успішного проходження акредитації ОПП за новим Положенням.
У своїй доповіді Ольга Олександрівна презентувала досвід підготовки самоаналізу відповідно до критеріїв, звернула увагу на відповідальному формуванні нормативної бази закладу та навчально-методичних комплексів фахових освітніх компонентів. Також поділилася досвідом створення у коледжі репозитаріїв для розміщення кваліфікаційних робіт та їхню перевірку на плагіат.
Засідання було цікаве та змістовне і завершилось сподіванням на зустріч в іншому мирному форматі