ПАМ'ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

Україна, одна з найбільших країн Європи, має не лише багату культурну спадщину, а й складну історію, яка залишила глибокий слід у серцях українського народу.
Однією з найтрагічніших сторінок цієї історії є часи Голодоморів, які забрали життя мільйонів людей.
Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч міст та сіл, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.
Напередодні Дня пам'яті жертв Голодоморів з метою вшанування тих, хто загинув у цій трагедії, і увіковічнення пам’яті про події тих страшних років, класні керівники провели виховні години в студентських групах.
Зі здобувачами освіти проговорили про причини та, на жаль, наслідки тих страшних подій для України.
Від наших предків до нас дійшло багато традицій, заснованих саме на їжі: застілля на свята з великим вибором страв, консервування овочів та фруктів, запаси «на чорний день» у підвалах приватних будинків, вирощування великої кількості картоплі як чи не основного продукту. Українці за свою суттю - власники, тому намагаються весь час створювати запаси продовольства.
Українці – щедра нація, тому маємо традицію так само щедро пригощати гостей вдома. Добре це чи погано, важко сказати, але це є результатом нашої історії.
МИ ПОВИННІ ПАМ'ЯТАТИ НЕПОПРАВНІ ПОДІЇ МИНУЛОГО, ЗАРАДИ КРАЩОГО МАЙБУТНЬОГО!!!