«УКРАЇНА НЕ ПРАГНЕ ЧУЖОГО, УКРАЇНА БОРОНИТЬ СВОЄ. ПЕРЕМОГЛИ ТОДІ, ПЕРЕМОЖЕМО ЗАРАЗ!»

16 лютого відбулася міська молодіжна акція «Україна не прагне чужого, Україна боронить своє!». У ній взяли участь і студенти нашого коледжу. На території, де в давнину стояла Конотопська фортеця, а також біля пам’ятника Конотопській битві біля с. Шаповалівка науковий співробітник Конотопського міського краєзнавчого музею імені О. М. Лазаревського, О. Акуліч, розповів про обставини облоги нашого міста московським військом у 1659 р., про героїзм та відчайдушність його захисників-козаків, розкрив хід та наслідки переможної для українців Конотопської битви. Молодь міста разом з представниками ЗСУ взяли участь у фотофлешмобі «Ми – єдині». Зараз українські захисники продовжують військові традиції своїх предків-козаків.

У день, коли наша славетна, героїчна 58 бригада імені гетьмана Івана Виговського святкує свій 8 рік народження, молодь Конотопської громади провела акцію «Україна не прагне чужого, Україна боронить своє. Перемогли тоді, переможемо зараз!», до якої долучилися і представники виговців.
Місцем проведення обрані локації, які пов’язані з визначною подією української воєнної історії – перемогою спільного козацько-кримськотатарського війська над московським у Конотопській битві 1659 року: біля залишків укріплень Конотопської фортеці та пам'ятнику «Шаблі» на честь 350-річчя перемоги в Конотопській битві на в’їзді в село Шаповалівка.
Завдяки науковому співробітнику Конотопського краєзнавчого музею Олександру АКУЛІЧУ учасники акції поринули в минуле України та Конотопщини, перегорнувши сторінки історії, та провели паралель із сучасністю.
На прикладі перемоги наших предків над московитами виховуємо патріотизм молоді та підіймаємо військовий дух захисників.
Патріотичними гаслами молодь нагадала, що українці прагнуть жити в одній родині зі своєю матір'ю – Україною. Український народ демонструє всьому світу єдність, силу та непохитність. Нашою мужністю захоплюються. Ми надихаємо цілий світ.

У єдності наша сила! Україна переможе!!!

Галерея зображень