УЧАСТЬ У ВІЙСЬКОВО - ПАТРІОТИЧНОМУ ВИШКОЛІ

З 7 по 9 лютого 2023 року студенти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ під керівництвом викладачів фізичного виховання, Володимира ДРОНІКА та Руслана КОЦАРА, долучились до військово-патріотичного вишколу, який був організований відділом у справах молоді та спорту Конотопської міської ради.
Протягом трьох днів учасники вишколу мала змогу відвідати заняття з неповної збірки та розбирання автомата Калашнікова та власноруч змогли відпрацювати отримані навички. Також прослухали лекцію від працівників ДСНС, на якій молодь дізналася про правила поведінки при:
- ядерній атаці,
- мінній безпеці,
- при наданні першої домедичної допомоги,
Крім того, студенти ознайомилися з правилами безпеки для недопущення загорання техніки та з первинними діями при загорянні чи пожежі.
Наступного дня групи пройшли навчання з тактики ведення бою, де мали змогу познайомитися з принципами ведення бою, навчитися правильному алгоритму дій в бою та надання допомоги при пораненнях на полі бою.
В останній день навчань молодь грали в настільні ігри "Be Ukrainian" та "ALIAS Україна", під час якої змогли здобути нові знання, розкрити свої акторські здібності та отримати задоволення від живого спілкування.
Дякуємо організаторам, за можливість долучитись до навчань такого спрямування, адже, коли в країні йде повномасштабна війна дуже важливим є те, що наше молоде покоління прожовжує отримувати корисні знання та практичні навички, які в майбутньому зможуть їм знадобитися.