ОНЛАЙН-ПОРАДНИК ЗІ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я

10 жовтня весь світ проводив заходи по збереженню психічного здоров'я населення, в рамках Всесвітнього дня психічного здоров’я. Цей День відзначається з 1992 року, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health). Психічне здоров’я — це рівень психологічного благополуччя, який визначається не тільки відсутністю психічних захворювань, а й рядом соціально-економічних, біологічних і тих, що відносяться до навколишнього середовища факторів. В період активного загострення військової агресії є необхідним елементом збереження свого психічного здоров'я та скорочення поширеності депресивних розладів, оскільки саме паніка та переживання можуть спровокувати розлади у психічній сфері. Психічне здоров'я є однією із сходинок до ефективного та повноцінного життя. Піклуватися про нього - це нормально і просто необхідно!
Якщо ви відчуваєте психічне перевантаження - спробуйте ці прості кроки для самодопомоги. 

  • Впорядкуйте думки - у цьому допоможуть практики майндфулнес та дихання, а також повноцінний сон;
  • Не шукайте винних - спробуйте зосередитись на тому, що ви можете контролювати, і дійте;
  • Розберіться у проблемі - що, коли, де, з ким і з якими наслідками відбувається;
  • Складіть список рішень та випробуйте їх на практиці - подумайте про наслідки кожного рішення і про те, які з них простіше реалізувати;
  • Зрозумійте, коли вам потрібна "допомога" - якщо ви відчуваєте, що пригнічені та нікуди не рухаєтесь, то попросіть про допомогу у друга чи фахівця буде проявом сили.

В разі необхідності за будь якою допомогою можете звернутися до фахівців психологічної служби коледжу, як за телефоном так і в режимі онлайн.
Бережіть себе та своє здоров'я.