НАЩАДКИ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ

Початок жовтня багатий на свята.
1 жовтня ми відзначаємо День захисників та захисниць України. Це всенародне свято увібрало в себе глибинні історичні традиції українців, нерозривно поєднане зі святом Покрови та Днем українського козацтва. Це день тих, хто бореться. Це день тих, ким ми пишаємося! День творців нашої перемоги.
Напередодні Дня захисників та захисниць з метою підняття національної свідомості серед молоді, ушанування пам'яті загиблих захисників, виховання поваги до військових та ветеранів, на виконання комплексної програми "Національно-патріотичного виховання " на 2023 рік відбулись національно-патріотичні змагання в КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМДУ серед команд юнаків ДПТНЗ та ЗФПО.
Учасниками змагань стали:
Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ - "УКРАЇНСЬКІ ТИТАНИ";
Конотопське вище професійне училище - "СИЛЬНІ ДУХОМ";
Класичний фаховий коледж СумДУ - "СОКОЛИ";
Конотопський фаховий медичний коледж - "МЕДИКИ - ХАРАКТЕРНИКИ".
Підготовка до змагань розпочалась завчасно, адже навчальним закладам потрібно було відібрати учасників, які мають належну фізичну підготовку, придумати патріотичну назву, девіз та емблему, підібрати форму одягу - однострій.
На свято запросили почесних гостей - військовослужбовців Конотопського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які не тільки проінструктували молодь під час проведення конкурсу з військовим спорядженням, а й стали польовими арбітрами змагань.
Під час відкриття заходу пролунав гімн України, директор Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ Дмитро КОСЕНКО побажав командам сили, витримки та високого духу для подолання випробувань, а також наголосив, що всі ми творимо нову історію держави, боремося та відвойовуємо свою незалежність.
Сержант Олександр ПРОСКУРНЯ, який брав участь в бойових діях на сході України, отримав поранення під час виконання бойового завдання побажав учасникам, щоб їм в майбутньому не довелося використовувати військові навички в реальній війні.
Ольга КАЧУРА, начальник відділу молоді та спорту Конотопської міської ради зазначила, що молодь Конотощини - найкраща та непереможна.
Суддями змагань стали: головний суддя - викладач фізичного виховання Володимир ДРОНІК, польові судді: сержант Олександр ПРОСКУРНЯ, старший сержант Дмитро АМОСОВ, сержант Едуард МОРЕНЕЦЬ та старший солдат Ольга БУТОВА, секретар змагань - Наталія КРЮЧОК.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих синів та доньок за волю та незалежність України.
Вже на початку заходу відчувався дух патріотизму та спортивний настрій команд.
Команди юнаків проходили різні випробування, такі як естафета "Склади українську символіку", "Біг в протигазі", естафета з військовим спорядженням, випробування на влучність, естафету "Перенесення пораненого", підняття гирі. Найбільше зусиль хлопці доклали під час подолання смуги перешкод та перетягування канату.
Протягом всіх випробувань відчувалось вболівання юнаків за результат у кожному завданні.
Організатори та судді змагань зазначили високий фізичний рівень підготовки хлопців та патріотизм, жагу до перемоги.
Перед підбиттям підсумків всі учасники заходу поповнили ввесь запас витрачених калорій, посмакувавши традиційними українськими стравами - кулішем з салом та цибулею.
По завершенню змагань, проаналізувавши всі результати, судді та організатори змагань прийняли спільне рішення – переможцями стали всі команди, адже юнаки показали неймовірну силу та витримку під час виконання всіх завдань та досягли головної мети - вони гідні нащадки незламного й нескореного козацького духу захисників української землі всіх поколінь.
Команди юнаків привітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, виконуючий обов'язки міського голови Світлана САМСОНЕНКО, яка зазначила, що всі українці роблять все для подолання армії агресора, яка хоче відібрати в нас незалежність та волю, але це не можливо, адже ми нація незламних титанів, які відстоюють цілісність нашої держави, будуть відбудовувати та творити історію нової України.
Світлана Анатоліївна вручила всім учасникам медалі та кубки переможців.
Майстрині гуртка "ТВОРЧИЙ ПРОСТІР " виготовили українські обереги для учасників та військовослужбовців Конотопського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Проводячи такі заходи, ми виховуємо в молодого покоління національну свідомість, злагоджену командну роботу, поважне ставлення до команд суперників.
Велика вдячність всім, хто долучився до реалізації національно-патріотичних змагань "НАЩАДКИ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ".
Окрема вдячність відділу молоді та спорту Конотопської міської ради за співпрацю