МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРОСВІТИ З ПИТАНЬ МІННОЇ БЕЗПЕКИ

4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки.
Студенти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ долучились до навчання із мінної безпеки та домедичної допомоги, що проводилися в Молодіжному просторі за ініціативи Відділу молоді та спорту Конотопської міської ради.
Провідний інспектор Конотопського районного управління ГУ ДСНС України у Сумській області Володимир Борута ознайомив молодь із загрозами, які несуть вибухонебезпечні предмети для здоров'я та життя людини, нагадав алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.
 Ольга Решітько - спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Управління освіти Конотопської міської ради Сумської області провела заключну частину навчання з мінної безпеки та в ігровій формі закріпила матеріал, який прослухали учасники.
На практиці молодь змогла приміряти захисний одяг піротехніків, в цьому їм допоміг начальник відділення піротехнічних робіт групи піротехнічних робіт МЦШР ДСНС України - Роман Загайко.
Навчання з першої домедичної допомоги провів інструктор Конотопської організації Товариства Червоного Хреста України Євген Толок, який ознайомив присутніх з основними методами зупинки кровотеч: тиснуча пов’язка, імпровізований джгут-закрутка, застосування турнікетів та ізраїльського бандажу.
Помічниця Юлія Домашева провела інформаційну сесію на тему «Кровотечі».
Дякуємо організаторам та інструкторам за корисні та життєвонеобхідні значення в реаліях сьогодення.