ПОВІТРЯНА ТРИВОГА: У КІПТІ ВІДБУЛАСЯ НАВЧАЛЬНА ЕВАКУАЦІЯ

Якби ми про це говорили ще два роки тому, то вважали б таку розмову фантастичною. Але сьогодні факт повітряної тривоги став для нас буденністю, хоча й такою, до якої звикнути складно. Надзвичайна відповідальність лягає на кожного з нас, адже усі ми відповідаємо за власну безпеку та безпеку наших близьких. Особливо це стосується закладів освіти, де здобувачі повинні мати максимально безпечні умови навчання та перебування у закладі.
Для того, аби відпрацювати алгоритм дій під час повітряної тривоги, сьогодні в КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМДУ (КІПТІ) відбулися відповідні навчання під керівництвом представників управління ДСНС, військових та відділу охорони праці та цивільного захисту коледжу.
Студенти, під проводом своїх викладачів, в період умовної повітряної тривоги повинні були спуститися в укриття та виконати усі умови щодо безпечного поводження.
Військові акцентували увагу на алгоритмі дії в незвичайних ситуаціях, на місцях які є найбільш загрозливими й куди потрібно звертатися, якщо натрапили на небезпечні знахідки. Дуже важливо розуміти, що навіть обстежена територія спеціалістами не дає гарантій безпеки на 100%, адже окупанти залишили по собі величезну кількість вибухових пристроїв 
Сьогоднішні навчання показали розуміння викладачів серйозності ситуації, вони знають, де розташовані укриття і як туди потрапити.