МАРАФОН АМБАСАДОРІВ КАМПАНІЇ #ШАХРАЙГУДБАЙ

Національний банк проводить Всеукраїнську інформаційну кампанію з платіжної безпеки #ШахрайГудбай разом із Департаментом кіберполіції Національної поліції України, а також за підтримки Проєкту USAID “Реформування фінансового сектору”, метою якого є підвищення рівня знань дітей та молоді з платіжної безпеки.
Марафон амбасадорів кампанії #ШахрайГудбай – проєкт для педагогів, які протидіють платіжному шахрайству та проводять освітні заходи з платіжної безпеки на основі навчальних матеріалів, розроблених Національним банком.
Викладачі Всп Кіпфк Сумду Совгир Л.М. та Рябченко І.М. долучилися до Марафону амбасадорів і нагадали здобувачам освіти базові правила платіжної безпеки, основними з яких є:
 тримання в секреті смс-кодів від банків та мобільних операторів, три цифри на звороті картки (CVV-код), логіни та паролі від інтернет-банкінгу;
 перевірка URL-адреси, необхідного ресурсу перед введенням даних своєї платіжної картки, адже будь-які відмінності можуть свідчити про те, що користувач опинився на фішинговому сайті тощо.
Пам’ятаючи та дотримуючись правил безпечного використання платіжних карток, можливо протидіяти платіжному шахрайству.
Національний банк України
ТАЛАН - центр фінансових знань Національного банку України