ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

30 років тому нездійсненна мрія багатьох поколінь втілилася в життя: ми стали вільною та незалежною країною. У боротьбі українців за свої свободи та права народилася й загартувалася єдина нація сміливих та щирих людей, які живуть у прекрасній країні. Україна та українці були рішучими у своєму виборі покінчити з радянським минулим.

Проголошений Верховною Радою 24 серпня 1991 року Акт незалежності підтримала переважна більшість громадян.

Проте народ не усвідомлював у повній мірі проблем, що постануть перед ними в майбутньому. Молоду українську державу чекала низка складних завдань:

  • державне будівництво та формування нового політичного устрою;
  • перехід до ринкової економіки та капіталістичних відносин;
  • пошук свого місця у світі.

Гострі баталії точилися навколо державних символів. Зрештою, у січні-лютому 1992 року затвердили синьо-жовтий прапор, тризуб – як малий герб України, а музика М. Вербицького та слова П. Чубинського «Ще не вмерла Україна» стали державним гімном.

Молода держава взялася за формування власних Збройних сил.

6 грудня 1991 року військові присягнули на вірність українській державі. Цей день вважається Днем заснування Збройних сил України.

Незалежність нашої держави стала реальністю. Україна має свій герб, прапор, гімн і державну мову. Проте, боротьба за національну культуру, українську мову, а відтак і за державу, іще попереду.

За роки незалежності України Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж подарував путівку в життя тисячам студентів. Наші випускники працюють у органах місцевих та державних рад, підприємницьких установах та організаціях, у закладах освіти. Багато з них добилися значних успіхів кар’єрного зросту.

Педагогічний колектив докладає зусиль у патріотичному вихованні наших студентів. І ми знаємо, що кожен  наш студент чи випускник готовий стати на захист незалежності , свободи та цілісності української держави.