НАВЧАЛЬНІ ТРЕНУВАННЯ З ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

Навчальні тренування з пожежної безпеки у КІПТіПожежна безпека у закладі освіти - це надзвичайно важлива справа, яка вимагає до себе великої уваги, адже від цього може залежати життя. Саме тому 3 березня 2021 р. на території Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ (КІПТу) відбулися пожежно-тактичні навчання щодо організації дій на випадок виникнення пожежі або надзвичайної ситуації у студентському гуртожитку. У навчаннях взяли участь фахівці 12 державної пожежно-рятувальної частини управління ДСНС у Сумській області.
Метою даного заходу стало відпрацювання дій особового складу та керівництва закладу щодо організації оповіщення та евакуації студентів і персоналу гуртожитку та здійснення заходів по ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.
5-ти поверхова будівля студентського гуртожитку відноситься до об'єктів з масовим перебуванням людей, тож у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації, особливо у вечірній час, може створитися реальна загроза для мешканців гуртожитку та персоналу.
До початку навчань адміністрація коледжу ознайомила рятувальників з характеристикою та особливостями об’єкту.Пожежно-тактичні навчання щодо організації дій на випадок виникнення пожежі або надзвичайної ситуації у студентському гуртожитку
За легендою навчань внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів виникла пожежа в кімнаті на 2 поверсі з подальшим задимленням.
До місця умовної пожежі оперативно прибули рятувальники. Відразу ж було з'ясовано ситуацію, проведено розгортання сил і засобів. Організовано проведення розвідки та евакуацію присутніх в будівлі студентів. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору подали пожежні стволи безпосередньо на гасіння осередку займання та захист суміжних приміщень.
Невдовзі умовна пожежа була ліквідована, всі студенти та персонал гуртожитку врятовані.
Закінчилися навчання підбиттям підсумків, студенти отримали відповіді на свої запитання. Загалом, учасники відзначають корисність такого заходу, адже здобуті знання сприятимуть підвищенню обізнаності про дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій у випадку надзвичайних ситуацій.

Відпрацювання дій щодо організації оповіщення та евакуації студентів і персоналу гуртожитку

Здійснення заходів по ліквідації можливих надзвичайних ситуацій

Ліквідація умовної пожежі

 Ознайомлення рятувальників з характеристикою та особливостями об’єкту

До місця умовної пожежі оперативно прибули рятувальники