ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

     Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до коледжу, школи чи садочка. Основною метою заходу є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

     Не оминули цю прекрасну традицію педагогічний колектив та студенти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ (КІПТі)

     В цьому році, зважаючи на карантинні заходи у світі та країні Всесвітній день вишиванки проведений дистанційно - представники нашого вищого навчального закладу вбрались в український одяг, читали вірші,  зробили гарні фотографі та приєдналися до свята  онлайн.

     Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка  символізує і родинну та національну пам’ять, вірність та любов у сім’ї.

Тож, вітаємо усіх зі Всесвітнім днем вишиванки та бажаємо, щоб життя було прекрасним та яскравим, чудового настрою та різнобарвних вражень!

Більш розлого: