В КІПТі відкрили експозицію до Cвітлого Христового Воскресіння – до Великодня

   Великдень на Україні – одне з найбільших, найсвітліших, християнських свят. Кожна домівка готується до святкування найвеличнішого свята Воскресіння Христового. Господині упорядковують хатні справи, господарі приводять до ладу подвір’я. До свята готуються заздалегідь – печуть паски, роблять крашанки й писанки.

   У цьому році, напередодні Великодня, на території технікуму було встановлено Великодню експозицію. Писанка – велетень та українська хата стали прикрасою навчального закладу та наповнили його затишком і теплом в очікуванні свята.

   До оформлення експозиції із задоволенням долучилися студенти та викладачі навчального закладу.

   «У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним із елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком, і тому мені також захотілось взяти участь у оформленні експозиції. Нехай якнайшвидше закінчується війна, щоб всі родини були разом та щасливі, адже Великдень – родинне свято!»– зауважила студентка технікуму.