ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Щорічно в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.
Жорстокий план, вигаданий більшовицькою владою, був розрахований на знищення українського населення. Селяни голодували, вимирали цілими родинами та селами. Так намагалися зробити з українців слухняних рабів. Україна втратила мільйони людей, але український народ вижив – він сильний і невмирущий.
Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбуватиметься під час повномасштабної війни Росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.
З нагоди цього дня в бібліотеці Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ презентована виставка-інсталяція «Ангели Пам'яті», оздоблена білими паперовими ангелами в пам'ять жертв Голодомору.
Голодомор - це глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам'ять. Тож ми, українці, повинні пам'ятати про трагічні сторінки нашої історії