Офісне програмування

Мета дисципліни. Метою викладання навчальної дисципліни «Офісне програмування» є ознайомлення студентів з класифікацією, призначенням та можливостями сучасного прикладного програмного забезпечення, прищеплення стійких навичок ефективного застосування його для вирішення різноманітних науково-технічних задач за фахом.

Завдання дисципліни. Основними завданнями вивчення дисципліни «Програмування на мові VBA» є сформування уявлення про значення, можливості та перспективи сучасних інформаційних технологій, можливість виробити навички впевненого володіння сучасним програмним забезпеченням для вирішення типових науково-технічних задач за фахом.

Успішне опанування курсу «Офісне програмування» передбачає знання та навички з курсів «Основи програмування та алгоритмічні мови», «Об’єктно-орієнтоване програмування».

Вивчення дисципліни забезпечує можливість виробити навички впевненого володіння сучасним програмним забезпеченням для вирішення типових науково-технічних задач за фахом. Виконання кваліфікаційної роботи.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

- функції, склад та можливості електронних таблиць, принципи організації роботи та застосування;

- функції, склад та можливості систем управління базами даних, принципи організації роботи та застосування

- основні алгоритмічні структури та компоненти мови програмування Visual Basic For Application;

вміти:

- обробляти дані, подані в табличній формі, створювати, обробляти найпростіші бази даних за допомогою електронних таблиць;

- обробляти реляційні бази даних та створювати інформаційні системи за допомогою систем управління базами даних;

- розробляти та редагувати програми складені на мові програмування Visual Basic For Application.

 

Дисципліна «Програмування на мові VBA» належить до переліку варіативних навчальних дисциплін, забезпечує професійний розвиток бакалавра та спрямована на формування в майбутнього фахівця основних понять. Розглядається класифікація, призначення та можливості сучасного прикладного програмного забезпечення. На прикладі офісного ППП MS Office вивчаються принципи роботи з електронними таблицями, створення та обробки баз даних, створення макросів, автоматизація обробки інформації за

допомогою програмування в VBA