Санітарно-технічне обладнання будівель

 

Мета дисципліни "Санітарно-технічне обладнання будівель'' : вивчення широкого кола питань, пов'язаних з обладнанням, основами розрахунку, монтажу й експлуатації систем опалення, вентиляції, газо- і водопостачання, каналізації житлових, громадських та промислових будівель, а також сучасних прийомів провадження санітарно-технічних робіт.

Для закріплення та поглиблення знань, оволодіння методикою розрахунку інженерно-технічних систем і обладнань будівель, набуття необхідних практичних навичок програмою передбачається проведення по окремих темах практичних занять, на яких слід знайомити студентів із робочими кресленнями інженерних споруд різних будівель і споруд, типовими вузлами та деталями внутрішньо будинкових інженерно-технічних систем та обладнань, а також навчити їх користуватися довідковою та нормативною літературою. Для закріплення теоретичних знань доречно організувати екскурсії на найбільш показові об'єкти або виставки.

Завдання:

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні знати:

  • основну номенклатуру обладнання, його установку;
  • теоретичні основи розрахунку та принципи монтажу внутрішніх і зовнішніх санітарно-технічних пристроїв будівель;
  • правила прийомки санітарно-технічних систем у експлуатацію;

Уміти: креслити принципові схеми санітарно-технічних систем будівель, пояснювати на моделях, макетах і кресленнях будови та принципи роботи цих систем і обладнання, виконувати підбір основного санітарно-технічного обладнання.

 

Зміст дисципліни розкривається в розділах:

Теплопостачання .

Вентиляція та газопостачання.

Водопостачання будівель.

Каналізація будівель.