16 січня в рамках тижня інформаційно --- методичної підготовки до початку навчального семестру в Конотопському індустріально --- педагогічному фаховому коледжі СумДУ проведено засідання методичного об’єднання класних керівників.
 Аналіз результатів виховної роботи за минулий семестр, виклики сьогодення та стан психологічного здоров'я учасників освітнього процесу спонукали до обговорення актуальних питань
пріоритетності напрямків змісту виховання в умовах воєнного стану;
оптимального підбору форм і методів виховного впливу в процесі планування виховної роботи класного керівника;
створення безпечного середовища, психологічної підтримки та збереження ментального здоров'я учасників освітнього процесу.
 Заступник директора з навчально --- виховної роботи Ольга МЕЛЬНИК --- пріоритетним напрямком роботи виховного відділу коледжу визначила національно --- патріотичне виховання, акцентуючи увагу на його складових: громадянсько --- патріотичному, військово --- патріотичному та духовно --- моральному вихованні. Особливу увагу звернула на результативність доброчинної, волонтерської діяльності.
 Голова методичного об’єднання класних керівників Ірина БАДЬОР -‐- виділила основні напрямки конкретизації змісту планів виховної роботи класних керівників у навчальних групах; узагальнила критерії оптимізації індивідуальної роботи з подолання негативних явищ у молодіжному середовищі та збереження ментального здоров'я здобувачів освіти.
Практичний психолог Світлана КАЛИНКІНА --- ознайомила з методиками і технологією психологічної підтримки та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.
Класні керівники --- Володимир ДРОНІК та Руслан КОЦАР поділилися власним досвідом організації виховної роботи " Фізичне виховання та діагностика рівня фізичного розвитку особистості: методика підготовки і проведення масових заходів з фізичного виховання та ствердження здорового способу життя".
Тож побажаємо, щоб цілеспрямована, кваліфікована і відповідальна робота усіх учасників ВИХОВНОГО ВІДДІЛУ коледжу, взаєморозуміння, толерантність та дотримання педагогічного такту в системі виховної роботи забезпечили вирішення пріоритетних завдань виховання в умовах сьогодення, ствердження загальнолюдських цінностей, оптимізму та впевненості в завтрашньому дні