ДОВГООЧІКУВАНИЙ РЕМОНТ У КІПФК СУМДУ

У Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі виконали основний об’єм робіт із капітального ремонту покрівлі спортзали.
У навчальному закладі це вважають справжнім подарунком до 76-річчя коледжу, яке заклад відзначив нещодавно. Адже з 1977-го року, коли було зведено будівлю, капітальний ремонт покрівлі ані над спортивним, ані над актовим залами не проводився жодного разу. Зрозуміло, що за чотири десятки років стан покрівлі суттєво погіршився. Періодичні поточні ремонти не вирішували проблему глобально. У таких умовах студенти не могли займатися повноцінно.
247098189 3763172393786011 8725295127280473463 n
«Покрівля протікала, що спричинило руйнування плит перекриття. Плюс відбувалося замикання електропроводки. Також майже повністю було зруйнована система внутрішнього і зовнішнього водовідведення. Усе це становило реальну загрозу для всіх учасників освітнього процесу», – зазначає директор коледжу Дмитро Косенко.
 
За допомогою у вирішенні проблеми звернулися до народного депутата України Ігоря Молотка, з яким заклад активно співпрацює протягом останніх двох років. І нардеп вкотре не відмовив у допомозі.
 
У результаті попередніх домовленостей була розроблена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт покрівлі над спортзалою. Вартість робіт згідно з проектом становить понад 1 млн грн. Для закладу це не підйомна сума. Відтак, за сприяння парламентаря КІПФК СумДУ взяв участь у бюджетній програмі «Фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти» та пройшов конкурсний відбір.
 
Цьогоріч заклад отримав із держбюджету 853 тис 900 грн, що дало змогу розпочати довгоочікувані ремонтні роботи на об’єкті. У над короткий термін підрядна організація «Авангард» з міста Суми виконала 75% ремонту всієї покрівлі, загальна площа якої становить 581 квадратний метр.
247098189 3763172393786011 8725295127280473463 n
«Роботи на об’єкті тривали два з половиною тижні. Це разом із демонтажем, з улаштуванням цементної стяжки і покриття, – розповідає керівник підрядної організації Ігор Нигроєнко. – Це так звана мембранна покрівля. Вона зроблена за новітніми технологіями. Такі покрівлі у подальшому не завдають клопоту замовнику. Вони є надійними і довговічними, виробник дає гарантію на матеріал на 50 років. Також виконано енергозбереження базальтовою ватою завтовшки 15 см і замінені труби внутрішнього водостоку, що проходять через спортивну залу».
 
Виконання решти робіт заплановано на наступний рік при надходженні коштів із держбюджету.
Тим часом голова фракції «За майбутнє» в обласній раді, помічник Ігоря Молотка Тетяна Сизон наголошує, що Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж довгий час залишався поза увагою Міносвіти. Проте з призначенням нового директора Дмитра Косенка – амбітного і перспективного, значно активнішою стала співпраця з народним депутатом України Ігорем Молотком.
249381782 3763170110452906 5620695210965642609 n
Безпосередньо щодо покрівлі спортивної зали, упродовж року Ігорем Молотком приділялося багато уваги та зусиль для позитивного вирішення цього питання. Наразі основний об’єм робіт виконано. Після їх повного завершення у планах відремонтувати й саму спортзалу.
 
Співпрацюючи з закладами освіти, Ігор Молоток чітко усвідомлює, що важливе значення має не тільки освітній процес, а й те, що залишається поза навчанням. Одним із таких напрямків є спорт. Так, у минулому році було капітально відремонтовано дах та проведені внутрішні ремонтні роботи в спортивній залі Класичного фахового коледжу. Цьогоріч допомогу отримав КІПФК СумДУ.
 
Зі слів керівника фізичного виховання даного коледжу Катерини Герасимової, із понад шестиста студентів закладу у спортивних секціях займаються більше 35%. Це і легка атлетика, волейбол, баскетбол, футбол, настільний теніс тощо. Цьогоріч у закладі відкрили новий тренажерний зал із сучасним обладнанням, де також із задоволенням займається молодь.
 
«Сподіваємось, що з проведенням капітального ремонту покрівлі спортзали студенти зможуть повноцінно займатися в спортивних секціях. Це дасть змогу вдосконалювати фізичні якості та укріплювати здоров’я»,– резюмувала керівник фізичного виховання Катерина Герасимова.