"ВШАНУЙМО СЛОВО КОБЗАРЯ!"

Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.
Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
Напередодні 210-річниці від дня народження Тараса Шевченка студентська молодь Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ відвідала захід «Вшануймо слово Кобзаря» у великій виставковій залі краєзнавчого музею імені О.М. Лазаревського.
На заході юнаки та дівчата прослухали розповідь наукового співробітника Шаміля Акічева про зв’язки Тараса Григоровича з нашим краєм, зокрема родиною Лазаревських, переглянули презентації «Шляхами Тараса Шевченка на Конотопщині: в гостях у братів Лазаревських», «Пам’ятники Тарасу Шевченку у світі». Науковий співробітник Юлія Захарчук провела гру-квест «Лине пісня Кобзаря». Команди «Шевченкознавці» та «Кобзареві діти» виконували різноманітні завдання, згадали цікаві факти про життєвий шлях Тараса Шевченка. Учасники демонстрували командну роботу та отримали масу позитивних вражень.
Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.