ВІДКРИТТЯ НАВЧАЛЬНОГО ІТ-ЦЕНТРУ КІПТ 2024

27 березня 2024 р. у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ (КІПТі) відкрили новітній навчальний ІТ-центр для студентів-програмістів.
Попри війну IT-галузь продовжує активно розвиватися, пропонуючи безліч можливостей для професійного зростання, творчості та досягнення успіху. У післявоєнній відбудові України IT-складова колосальна. Практично у кожну галузь економіки залучатимуть ІТ-компанії де будуть працювати й наші випускники - фахівці з розробки програмного забезпечення.
На зустрічі з нагоди відкриття навчального ІТ-ЦЕНТРУ були присутні: проректор з науково-педагогічної роботи СумДУ, канд. пед. наук, доцент БРІЖАТИЙ Олександр Володимирович; проректор з наукової роботи СумДУ, д-р фіз.-мат. наук, проф. ЧOРНОУС Анатолій Миколайович; начальник відділу по роботі з позабазовими структурними підрозділами, доцент РУБАН Анатолій Іванович; директор Конотопської філії Сумського обласного центру зайнятості ТОЛКАЧОВ Геннадій Олександрович; директор ГО «Конотопський ІТ-кластер», керівник та засновник ІТ-компанії «ГРОДАС» ГЛАНЦ Дмитро Аркадійович; представниця компанії ТОВ "МОЛОКО ВІТЧИЗНИ" ІВАЩЕНКО Тетяна.
"Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ - це фаховий коледж який динамічно розвивається. Ми розуміємо, що для того щоб забезпечити високу якість підготовки наших студентів необхідно мати сучасну лабораторну базу. Сьогодні Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ (КІПТ) як інноваційний заклад освіти відкриваючи навчальний ІТ-центр рухається саме у напрямку розвитку цифрових технологій. Ми знаходимо можливість залучати інвестиції для створення сучасного освітнього середовища, а цьому сприяє соціально- відповідальний бізнес, друзі, випускники та стратегічні партнери коледжу. Інвестиції у розвиток КІПТУ зробили аграрні підприємства: ТОВ "МОЛОКО ВІТЧИЗНИ" в особі Генерального директора Федора РОШКИ, ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО АГРОФІРМА "СОСНІВСЬКА" в особі засновника Володимира ГАЛЯНА" – зазначив у вітальному слові директор Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ Дмитро КОСЕНКО.
"Вітаю педагогічний та студентський колектив Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ (КІПТУ) з тим, що ви, незважаючи на спочатку карантинні обмеження, сьогодні повномасштабну війну знаходитеся у постійному та динамічному розвитку. Коледж, як відокремлений структурний підрозділ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ є прогресивним закладом фахової передвищої освіти не лише Сумської області,а й всієї України" - зазначив проректор з науково-педагогічної роботи СумДУ, канд. пед. наук, доцент Олександр БРІЖАТИЙ.
Нині Державна служба зайнятості продовжує змінюватись на вимогу часу та удосконалювати механізми реалізації державної політики у сфері зайнятості населення. На зустрічі намітили перспективи співпраці Сумського державного університету, Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ та Конотопської філії Сумського обласного центру зайнятості щодо перепідготовки кадрів для ІТ- сфери.
Тісний зв'язок освітнього закладу з роботодавцями - запорука підготовки якісного та конкурентоздатного фахівця, який буде затребуваний на ринку праці. Уже тривалий час коледж співпрацює з ІТ-компанією "ГРОДАС", наші випускники успішно працюють, а здобувачі освіти проходять практику на даному підприємстві.
Засновник компанії Дмитро ГЛАНЦ постійно бере участь в освітньому процесі: перегляд освітньо-професійних програм, змісту практик, фахових дисциплін, тематики кваліфікаційних робіт, організація зустрічей зі студентами. Тож його участь у відкритті навчального ІТ–центру – це логічне продовження багаторічної плідної співпраці.
«Бізнес готовий вкладати інвестиції в спеціалістів, які прагнуть розвиватися та шукають партнерів» – запевнила представниця компанії ТОВ "МОЛОКО ВІТЧИЗНИ" Тетяна ІВАЩЕНКО.
Офіційне відкриття навчального ІТ-центру Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ завершилось урочистим перерізанням червоної стрічки!