ПРАКТИЧНА СПРЯМОВАНІСТЬ НАВЧАЛЬНИХ ПРАКТИК В КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТІ)

Навчально-виробнича практика є одним з найважливіших видів навчальної роботи і покликана максимально підготувати майбутніх фахівців до практичної роботи, підвищити рівень їхньої професійної підготовки.
Основа будь-якої практики – участь студентів у робочому процесі. Здобувачі освіти спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія  (Освітня програма: Будівництво та експлуатація будівель і споруд) проходять практику в навчальних майстернях коледжу та опановують основи технології виконання будівельних робіт.
Робочим майданчиком стала лабораторія «Будови автомобілів» .
Студенти спеціальності 274 Автомобільний транспорт (Освітня програма: Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів) під час навчальної демонтажно-монтажної практики виконали роботи з розбирання вузлів і механізмів автомобілів та, тим самим, підготовку робочих місць для подальших будівельних робіт.
За короткий період студенти отримали практичні уміння роботи з сухими штукатурними сумішами, фарбування, монтажу підвісних стель.
Сьогодні, 12 червня 2023 р. майстер виробничого навчання Андрій ЛОБУРЦОВ провів заняття з монтажу металопластикових вікон, одночасно відмічаючи помилки, які найчастіше бувають при монтажі пластикових вікон та дверей.
З урахуванням отриманих теоретичних знань та рекомендацій, та під керівництвом майстра виробничого навчання, здобувачі освіти самостійно провели роботи з встановлення металопластикового вікна, які охопили всі етапи: від демонтажу старої рами, розпакування металоконструкції до остаточного закріплення та запінювання, монтажу підвіконня та відливу.
Як бачимо, практична підготовка в КІПТІ отримала характерні міждисциплінарні зв'язки, адже майбутні будівельники, ремонтують лабораторію для майбутніх механіків