26 КВІТНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

26 квітня трапилась подія, що назавжди закарбувалась в пам’яті. Аварія на Чорнобильській АЕС зруйнувала тисячі життів, стала найбільшою техногенною катастрофою в історії людства, а відлуння наслідків того дня доноситься до нас і сьогодні.
У бібліотеці Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ відбувся показ документального фільму "Чорнобильська трагедія - біль України". До складу фільму увійшли унікальні архівні кадри, матеріали офіційних і незалежних розслідувань, ексклюзивні спогади ліквідаторів трагедії, а також повна відео-реконструкція найстрашнішої трагедії останніх десятиліть.
Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч людей — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність та високий патріотизм зупиняючи ядерну катастрофу. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.
Пам'ятаємо