ДЕНЬ ЄВРОПИ

Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. З 2023 року Україна вперше розпочала відзначати цю подію одночасно з іншими країнами Євросоюзу.
Україна вже вдруге відзначає це свято саме 9 травня – відтоді, коли однозначно заявили всьому світові про прагнення нарешті посісти своє законне місце в європейській родині, - і весь цивілізований світ нас підтримав.
Студенти спеціальності «Інженерія програмного  забезпечення» Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сум ДУ разом з класним керівником, Галиною ХОМЕНКО, долучилися до спеціального онлайн-уроку до Дня Європи від Освітнього центру Верховної Ради України! Під час уроку всі присутні змогли дізнатись про передумови виникнення цього свята, довідатися більше про особливості Європейського Союзу та надвагому для всієї Європи подію – першого кроку до створення ЄС! Учасників заходу привітала заступниця Голови Верховної Ради України, Олена Кондратюк, та Перший заступник Голови Верховної Ради України, Олександр Корнієнко. На уроці слухачі отримали вичерпну інформацію про Європейський Союз, зокрема, про історію його створення, особливості функціонування та взаємодію з Україною. Наприкінці всі охочі могли перевірити здобуті знання у вікторині.
Вкотре переконуємося: Україна - це Європа!