Версія для друку

СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "СОЦІАЛЬНА РОБОТА" ВИВЧАЮТЬ МЕХАНІЗМИ ПРЕДСТАВНИЦТВА ІНТЕРЕСІВ

27 вересня для студентів 831 групи КІПФК СумДУ спеціальності «Соціальна робота» була проведена гостьова лекція на тему «Представництво інтересів громадян у соціальній роботі». У якості лектора була запрошена заступниця директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік.
Робота соціального працівника часто поєднується з необхідністю захисту прав або представництва інтересів його клієнтів чи отримувачів послуг. Саме тому, знання про установи, види послуг та алгоритм звернення за правовою допомогою - є передумовою якісної підготовки фахівця соціальної роботи. Під час лекції здобувачі освіти були ознайомлені Валентиною Іванівною про правові підстави діяльності Центрів БВПД, порядок і форми звернення до таких установ, процедурами, які здійснюються співробітниками Центрів для надання допомоги громадянам. Родзинкою заходу стало надання міні-консультацій з питань правового і соціального характеру з окресленням конкретних шляхів по їх вирішенню.
До речі, студенти нашого коледжу мають можливість в подальшому обрати даний тип установ як місце проходження технологічної практики, де обов’язково отримають практичний досвід взаємодії з громадянами по вирішенню правових питань, які часто супроводжують складні життєві обставини.
Щиро дякуємо Конотопському центру БВПД за співпрацю у справі підготовки фахівців соціальної роботи.

Галерея зображень