ПІДГОТОВКА ДО ВИСТАВКИ

Завжди вважала людей, які створюють красу власними руками, незвичайними та неординарними особистостями, такими, які здатні здивувати щохвилини та направити свою фантазію у корисне русло. Напередодні відзначення в нашій країні Дня Державного Герба України дружнім та злагодженим колективом творчого гуртка було вирішено розпочати підготовку до тематичної виставки, присвяченої цьому святу. Скажу особисто від себе, що не очікувала такого ентузіазму та польоту фантазії від наших невтомних бджілок. Сплеск інтересу до технік, у яких можна було б виготовити роботи, зростав щодня. Дівчата радились і ділились досвідом, чаклували над початими роботами та фантазували над тим, який ще матеріал можна було б використати у такій вузькій тематиці.
Попри хворобливий стан, несприятливі погодні умови, дівчата завершили свої доробки і презентували їх загалу. Вдячна всім учасницям виставки за представлені роботи.
Витинанка, робота із стрічок та вироби з бісеру, композиція з паперових квітів. Коновал Аліна, студентка 821 курсу. На перший погляд здається, що немає нічого складного у вирізанні витинанки. Але той, хто спробував попрацювати у цій техніці (наприклад, при виготовленні новорічного декору), погодиться зі мною, що це справжнє мистецтво, для створення якого потрібні не тільки певні навики, а й сталеві нерви. Але, як бачимо, нашим студентам під силу все. Окремої уваги заслуговує композиція, виконана з крихітних паперових квіточок, вирізаних манікюрними ножичками, яка у результаті презентує герб нашої країни.
Композиція з монет номіналом 25 коп., які вийшли з обігу та вже увійшли в історію.
Живопис. Пашкова Каріна, студентка 721 курсу. Ще за часів роботи в краєзнавчому музеї пам’ятаю теплі зустрічі з художниками та запах фарб від картин, що експонувалися в залах… Розмови про пленери, живопис, місця, що надихають… Завжди закрадалась думка про те, що художники дивляться на звичні нам речі через свій чарівний калейдоскоп, через людей які надихають. Часто буває, що при спогляданні творів живопису, люди зосереджують свою увагу на зображенні і зовсім нічого не знають про автора. При знайомстві з цією талановитою і такою несхожою на інших дівчиною я була вражена її внутрішнім світом. І як же я раділа, коли дізналась, що її талант не залишився непоміченим. На сьогоднішній день студентку нашого навчального закладу, побачивши рівень її картин, зарахували без додаткових іспитів у міську дитячу художню школу одразу до 5 класу!!!
Окрему вдячність хочу висловити майстру столярної справи, підкорювачу деревини Айрапетяну Карену за герб України з осики, який стане окрасою нашої виставки.
Щира подяка вам, наші невтомні креативні студенти. Попри життєві негаразди, ви не залишили розпочаті роботи, а досягли відмінного результату. Бажаю швидкого одужання усій творчій команді та скорішого повернення, креативних ідей та мистецьких звершень.
Пишаюся, що ані дистанційне навчання, ані карантин, не стали на заваді вашому бажанню розвиватись, творити та фантазувати разом.
Виставка експонується у фойє Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ. Запрошуємо палких шанувальників мистецтва отримати естетичне задоволення та насолодитися прекрасним.