СТУДЕНТИ КІПТУ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Щорічно 2 лютого у світі відзначається День водно-болотних угідь. Основною метою є підвищення обізнаності людей щодо важливості цих природних середовищ у нашому житті,  підкреслити, що водно-болотні угіддя можуть стати ключем до вирішення проблем, пов’язаних зі змінами клімату.

У Індустріально-педагогічному технікумі викладачем екології Н. Владимировою разом зі студентами 721 групи проведено заняття, на якому присутні були ознайомлені з різними типами водно-болотних угідь України та Сумської області, їх флорою та фауною. Студенти П.Берлет, Є. Безбородий, Р. Тарабан і О. Лантух підготували цікаві презентації.

Підсумовуючи виступи студентів, викладач наголосила на тому, що одна третина населення світу сьогодні проживає в країнах, що вже відчувають помірний або серйозний дефіцит води. На думку науковців, до 2025 р. двоє людей з кожних трьох, які проживають на планеті, у своєму житті цілком можуть зіткнутися з умовами нестачі води, тому ми повинні внести свій невеликий внесок у охорону водно-болотних угідь: 

  • не забруднювати водойму, біля якої живемо;
  • не засмічувати берег, на якому відпочиваємо;
  • висаджувати ліс у прибережних зонах.