Калінкіна Світлана Іванівна – практичний психолог

   
kalinkinaПсихологічна служба працює: 
з 08.00 по 16.30  ауд.225
Записатися на консультацію чи тренінг дуже просто.

Завітайте в аудиторію 225 чи телефонувати  за номером: (096)0824801.

РОБОТА З ПСИХОЛОГОМ ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ В ІНДИВІДУАЛЬНІЙ ТА ГРУПОВІЙ РОБОТІ:

- пізнати краще себе (свій характер, здібності, можливості, тип особистості і т.д.)

- навчитись розуміти себе і свої переживання та адекватно виражати почуття;

- навчитись розуміти інших людей та їх проблеми;

- позбутися страхів, переживань, відчуття самотності та інших неприємних відчуттів, психологічної залежності та навчитися боротися з ними;

- навчитись ставити цілі та досягати поставленої мети;

- стати впевненим у собі, у своїх силах,

- полюбити себе та життя;

- сформувати навички ефективного спілкування;

- навчитись уникати конфліктів та «правильно» виходити з них;

- дізнатися як налагодити стосунки з оточуючими людьми та зберегти їх (у тому числі і сімейні стосунки);

- дізнатися як зберегти або відновити душевну рівновагу

- знайти вихід із проблемної ситуації

- навчитись самостійно організувати навчальну діяльність та досягати успішних результатів

 

Форми роботи та основні принципи організації психологічної служби

Форми роботи:

  • індивідуальне консультування студентів, викладачів та співробітників. Психологічне консультування являє собою взаємодію психолога з клієнтом, в ході якого визначається проблема, шляхи її вирішення, формуються нові моделі поведінки, та людина отримує психологічну підтримку і душевний спокій.
    Консультація триває зазвичай 50-60 хвилин. У разі потреби подальшого індивідуального консультування, організовуються зустрічі щотижня, двічі на тиждень, або ж згідно іншого інтервалу, залежно від необхідності. Всі рішення щодо подальшого консультування узгоджуються спільно між клієнтом та психологом.
    Про час проведення першої зустрічі можна домовитися через електронну пошту, телефон, або при персональній зустрічі з психологом.
    - On-line консультування. Задати питання психологам та отримати відповідь можна також через електронну поштуЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  
  • психологічна діагностика(індивідуальна і групова); психодіагностична робота включає виконання різних методик, тестів, опитувальників (на виявлення індивідуальних особливостей, міжособистісних відносин, інтелектуальних здібностей, і т. ін.).
  • психокорекційна робота, спрямована на подолання негативних явищ в учбовому закладі, в сім'ї, в соціальному оточенні і розвиток здібностей.
  • просвітницька робота- роз’яснення актуальних психологічних питань, підвищення психологічної культури та співробітників. Це відбувається під час: 
    - зустрічей зі студентськими групами (наприклад, в рамках кураторських годин),
    - інформаційних бесід, лекцій та круглих столів психологічного спрямування для студентів, кураторів, викладачів та співробітників технікуму.
    Також у кабінеті психологічної служби знаходиться постійно діючий інформаційний стенд та власна міні-бібліотека, де допитливі можуть знайти корисну та цікаву інформацію на психологічну тематику.
  • психопрофілактична робота серед студентів - заходи, спрямовані на збереження психологічного здоров’я; своєчасне попередження відхилень у міжособистісних стосунках, запобігання конфліктним ситуаціям у навчально-виховному процесі, попередження наркоманії, алкоголізму, аморального способу життя.
  • науково-дослідна робота передбачає проведення психологічних та соціально-психологічних досліджень. До цієї діяльності активно залучаються студенти, які мають змогу опублікувати результати своїх досліджень у формі тез чи наукових статей; виступити із доповіддю на студентських конференціях.

 

Психокорекційна, просвітницька та психопрофілактична робота проводиться, зокрема, у формі психологічних тренінгів. Психологічні тренінги надають учасникам можливість оволодіти психологічними знаннями, а також професійними уміннями та навичками, які дозволяють вирішувати не тільки свої внутрішньо-особистісні проблеми, проблеми взаємодії з оточуючими і зробити своє життя більш ефективним в цілому, але й використовувати отримані знання у своїй практичній діяльності.

Щороку у вересні - жовтні місяці розпочинається цикл тренінгів для студентів у рамках так званих «груп зустрічей» з періодичністю – раз на тиждень. Запрошуються всі бажаючі. Про місце та час проведення найближчого тренінгу можна дізнатися з об’яв на дошках оголошень, на сайті технукуму, запитати через електронну пошту або за телефоном 0960824801.

Орієнтовна тематика психологічних тренінгів:

«Особиста гідність. Безпека життя. Громадська позиція»

«Рівний рівному»

«Соціально-психологічна гра «Фото-фішка»

«Самопізнання та саморозвиток»

«Впевненість у собі, тренінг асертивності»

«Ефективність в міжособистісних стосунках»

«Ефективне управління часом (тайм-менеджмент)»

«Вираження емоцій та почуттів»

«Лідерство»

«Тренінг толерантності. Емпатія»

”Тренінг ефективного спілкування”

”Тренінг адаптації та згуртування колективу. Наша група”

”Тренінг вирішення конфліктів”

”Здоровий стиль життя”

 

Основними принципами організації психологічної служби є:

особистісно-орієнтований підхід до роботи з клієнтами;

стимулювання активної позиції того, хто користується психологічними послугами;

формування у слухачів прагнення до самовдосконалення і самоосвіти.

У своїй діяльності психологічна служба керується:

Конституцією України,

Законами України, зокрема, законом «Про освіту» та «Про вищу освіту»,

Положенням про психологічну службу в системі освіти України від 03.05.99 р. № 127 і 922/4215 і поправками від 07.06.01 р. № 439 і 570/5761 до Положення про психологічну службу в системі освіти України.

Положенням про психологічну службу - Наказ Міністерства освіти і науки України від 02.07.2009 №616 зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23.07.2009 року за № 687/16703

Актами Президента України та Кабінету Міністрів України.

Відповідно до цих керівних документів виокремлено мету, основні завдання та напрямки роботи психологічної служби.