«СВЯТО УКРАЇНСЬКИХ ТРАДИЦІЙ» – 2019

18 травня 2019р. в Індустріально-педагогічному технікумі КІ СумДУ (КІПТі) відбулося потрійне свято: день відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів, зустріч випускників минулих років, а також благодійний ярмарок «Свято українських традицій» приурочений до Міжнародного дня вишиванки, його проведення вже стало доброю традицією нашого навчального закладу.

 

     Студенти, викладачі та працівники підтримали традицію та прийшли до навчального закладу в національних вбраннях, з українськими символами. Споконвіку українці шанували вишиту сорочку, бо вірили, що вона захищає людину від усього лихого. Вважається, що сорочка, яка прилягає до тіла, це й оберіг і провідник магічної сили, яка є у людині.

 

 

 

     Цьогорічний благодійний ярмарок влаштували на технікумівському подвір’ї, де накрили справжні столи достатку. Пропонувалась різноманітна випічка, напої, канапки на будь-який смак та безліч інших смаколиків переважно домашнього приготування. В перше на КІПТІВСЬКИЙ ЯРМАРОК завітали Конотопські майстрині зі своїми власноручно зробленими роботами. Грала патріотична та народна музика. Такий захід є надзвичайно корисний адже об’єднує педагогічний колектив та студентів, крім того подібні акції допомагають студентам зрозуміти що таке благодійність. Придбати продукцію за доступними цінами мали можливість всі охочі.

Всі отримані кошти будуть передані на лікування студентки КІПТу Герасименко Валерії.