День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

   14 грудня - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

     День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щорічно відзначається в Україні 14 грудня – у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. 
Бібліотекарем Індустріально-педагогічного технікуму (КІПТу) Биченко Н.М. була організована книжково-ілюстративна виставка «Чорнобиль - це набат і біль». 
Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, а за геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, нагороджені (посмертно).

 

     З нагоди цієї дати, вихователем гуртожитку Індустріально-педагогічного технікуму (КІПТу) Старушиком Миколою був проведений виховний захід, під час якого всі присутні ознайомилися з інформацією про трагічні події на ЧАЕС та переглянули документальний фільм «Правда про Чорнобиль». 
Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров’я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави і шани вдячних поколінь.