Свято українських традицій

 

                                                                             

                                                                                                                      ДЕНЬ ВИШИВАНКИ У КІПТі – 2018                                                                                                                                                                


     Щороку, в третій четвер травня, українці святкують День вишиванки. Наш навчальний заклад, слідуючи гарному звичаю, проводить у цей день «Ярмарку українських традицій». Зважаючи на ситуацію у державі, нам українцям, потрібно гуртуватись. А що може згуртувати краще ніж традиції та культура. День 17 травня в технікумі був по справжньому колоритним. Студенти, викладачі та працівники підтримали традицію та прийшли до навчального закладу в національних вбраннях, з українськими символами. Споконвіку українці шанували вишиту сорочку, бо вірили, що вона захищає людину від усього лихого. Вважається, що сорочка, яка прилягає до тіла, це й оберіг і провідник магічної сили, яка є у людині.

     Родзинкою свята була «Ярмарка», на якій студенти співали, танцювали, ставали театральні сценки, демонстрували свої кулінарні здібності та свою креативність.
     «Кіптівську Ярмарку» не змогли оминути почесні гості: Ігор Степанченко – заступник міського голови, Степан Кузь – голова громадської ради та учні 12 школи нашого міста. Гості були приємно здивовані гостинністю та оригінальністю проведення заходу. Вони мали змогу стати частиною «Ярмарки українських традицій», скуштувати традиційні українські страви та зробити фото на пам’ять.

  

     Всі отримані кошти будуть передані на лікування випускнику КІПТу Черевку Олександру. Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у нашій Ярмарці - викладачам та працівникам технікуму, які долучилися до святкової ярмарки!

     Бажаємо здоров'я та добробуту на цілий рік!